Spring naar: Hoofdmenu, Service menu, Inhoud, Sitemap of Meer informatie over toegankelijkheid, InstellingenAlle opties in het kort

Bij de Aeroclub Salland kan je in korte tijd zelf leren vliegen. Wij verzorgen geheel in eigen beheer de vliegopleiding, zodat iedereen snel en goedkoop kan leren vliegen. Lees hieronder meer over de verschillende delen van de opleiding en de keuzes die je hebt.

Lid of aspirant-lid?

Als je begint met vliegen bij de Aeroclub Salland heb je twee opties:

  1. Je kunt direct lid worden. Je kan dan het hele jaar door vliegen en gebruik maken van de faciliteiten van de club. Wel wordt er dan van je verwacht dat je actief meewerkt aan het draaiende houden van de club.
  2. Daarnaast kan je ervoor kiezen om aspirant-lid te worden. Tegen een meerprijs kan je dan in korte tijd veel starts maken, zonder de verplichtingen voor de rest van het jaar. Mocht je weinig tijd hebben, een weekje willen zweefvliegen als vakantie of eerst willen proberen of zweefvliegen iets voor jou is, dan is dit een goede optie. Als aspirant-lid kan je onder gunstige voorwaarden alsnog lid worden na je eerste vliegweken.

Lees meer over de basis opties met mogelijke varianten:

Van eerste start tot glider pilot license

Om veilig een zweefvliegtuig te leren vliegen heb je een grondige opleiding nodig. Je begint met een basisopleiding in de tweezitter, waar je de basismanoeuvres leert en leert om te starten en te landen. Als je dit voldoende beheerst mag je onder begeleiding van de instructeur ervaring opdoen op een eenzitter. Daarnaast vlieg je af en toe met de instructeur op de tweezitter voor de gevorderde opleiding.

In de winter kan je ook de theorieopleiding doen. Als je zowel de gevorderde als de theorieopleiding hebt afgerond kan je de laatste GPL-opleiding doen, om uiteindelijk je glider pilot license te halen. De basisopleiding is binnen een paar weken tot een paar maanden af te ronden, afhankelijk van hoeveel tijd en aanleg je hebt. Het behalen van je brevet duurt gemiddeld twee jaar.

Lees meer over de verschillende delen van de opleiding:Sponsor van Aero Club Salland: YourPress Media
Spring naar: Hoofdmenu, Service menu, Inhoud, Sitemap of Meer informatie over toegankelijkheid, Instellingen