Spring naar: Hoofdmenu, Service menu, Inhoud, Sitemap of Meer informatie over toegankelijkheid, InstellingenKomend weekend Sallandse Tweedaagse

De Sallandse Tweedaagse wedstrijd (afgekort S2D) is een landelijke zweefvliegwedstrijd die elk jaar op ons veld wordt georganiseerd. Er doen dit jaar ongeveer 40 zweefvliegtuigen mee met topvliegers uit het hele land. Voor toeschouwers zijn vooral de start en de finishes spectaculair om te zien. U kunt de wedstrijd meemaken vanaf het terras van onze kantine "het Luchtkasteel". De toegang is gratis.

Grand Prix Zweefvliegen Nederland

De S2D is een begrip onder de zweefvliegers en erg populair vanwege ons mooie veld, uitstekende BBQ en natuurlijk "onze" Bep & Fred, die iedereen deskundig van hun natje en droogje zullen voorzien. Ook dit jaar is de S2D een onderdeel van de landelijke G-NL wedstrijden.

Bij een zweefvliegwedstrijd vliegen alle vliegtuigen (in dezelfde klasse) dezelfde opdracht. Een opdracht kan bv. een route zijn van wel 300 km lang, in de vorm van een driehoek. Degene met de hoogste gemiddelde snelheid krijgt de meeste punten.

Online Tracking

Tegenwoordig zijn de zweefvliegtuigen ook te volgen tijdens de vlucht, mits ze voorzien zijn van ADS-B. Dit maakt het voor supporters en toeschouwers aantrekkelijker om de wedstrijd te volgen via bijv. de televisie in de kantine of gewoon op de eigen smart phone.

Voorgaande edities

In de pers

http://www.sukerbiet.nl
http://www.vechtdalcentraal.nlSponsor van Aero Club Salland: YourPress Media
Spring naar: Hoofdmenu, Service menu, Inhoud, Sitemap of Meer informatie over toegankelijkheid, Instellingen