Spring naar: Hoofdmenu, Service menu, Inhoud, Sitemap of Meer informatie over toegankelijkheid, InstellingenVideo's

Hellingvliegen in de Alpen

Langs de helling in de alpen

Jasper en Hinse vliegen in de Duo Discus "SAL" langs de Franse alpen in hellingstijgwind. En dat gaat heel mooi omhoog! Aan het einde van de bergrug stijgen ze zelfs boven de berg uit.

Rondvlucht gezien vanuit de cockpit

Rondvlucht vanuit de cockpit

Bij de Aero Club Salland kan je een introductievlucht maken. Hoe dat gaat kan je in het volgende filmpje zien, gefilmd vanuit de cockpit! Je ziet en hoort de introducee (voorin het vliegtuig) en de piloot (achterin) vanaf de start tot en met de landing.

Kunstvliegen met Extra 300 en ASW28

Extra 300 langs de toren tijdens NK zweefvliegen 2008

Op het NK zweefvliegen van 2008 kwam Frank Versteegh even langs met zijn Extra 300. Samen met Bas Seijffert, met zijn ASW28, hebben ze een mooie demonstratie gegeven: mooie laagsleep, hele mooie formatie, mooie finish van Bas en vervolgens nog eens wat stoere fly bys van Frank. Kijk zelf eens naar deze geweldige demo!

Kunstzweefvliegen op Biggin Hill, 2006

Kunstvliegen, Biggin Hill 2006

Ieder jaar wordt er op Biggin Hill, Engeland, een grote luchtvaartshow gehouden. In 2006 is hier ook een demonstratie kunstvliegen gegeven door de Engelskampioen kunstzweefvliegen Duy Westgate. Zie hier een filmpje van deze demontratie. Let vooral op wat de combinatie sleepkist (een Extra 300) en de zwever al uithalen tijdens de sleep...

DuoDiscus in de Alpen

St. Auban, 2006

Ook in 2006 is er weer een zweefvliegexpeditie van leden van de Aero Club Salland naar de Franse Alpen geweest en daar zijn weer hele mooie vluchten gemaakt. Hier is natuurlijk weer een filmverslag van gemaakt.

DuoDiscus in de Alpen

St. Auban, 2005

In het voorjaar van 2005 zijn enkele leden van de Aero Club Salland met onze Duo Discus naar St. Auban in de Franse Alpen gegaan om aldaar tussen de bergen te zweefvliegen. Zie hier een prachtig filmverslag met prachtige beelden van de Alpen.

ACS zomerkamp 1995 te Šumperk, Tjechië

ACS zomerkamp 1995 te Šumperk, Tjechië

Een film "uit den ouden doosch" van Peter Bouman van het ACS zomerkamp 1995 te Šumperk, Tjechië.
Een schitterend beeldverslag met echte "Kuifje" vliegtuigen.Sponsor van Aero Club Salland: Qontent
Spring naar: Hoofdmenu, Service menu, Inhoud, Sitemap of Meer informatie over toegankelijkheid, Instellingen